Paasmaandag-6april2015 Scheldehappening facebook

PROGRAMMA

WETTEREN Wetteren

Infopunt: Markt 23, dienst Toerisme
Infostand: Regionaal Landschap Schelde-Durme.

Het programma 2015 wordt mogelijk nog aangevuld en bijgewerkt. Check dus regelmatig de website voor de laatste nieuwe info!

 • GELEIDE FLORALIËNFIETSTOCHT

  • Floraliëntocht: vertrek infopunt Wetteren om 14.30u en veer Schellebelle om 15u.
   Geen zin om alleen te fietsen? Geen probleem! Fiets samen met een gids door de kleurrijke en groene velden langs de Floraliëntocht. De gids vertelt in geuren en kleuren over de Wetterse sierteelt, de rol van pionier Adolphe Papeleu,... We stappen ook af voor een bezoekje aan de Wetterse Watertuin in Jabeke.
 • VRIJ FIETSEN

  • 'Volg de Rechtvaardige Rechters' fietsroute (2 lussen van 48 km)
   De onderkoster van de Sint-Baafskathedraal was nog nooit zo verbaast geweest als in de ochtend van 11 april 1934 toen hij vaststelde dat er twee panelen van het Lam Gods ontbraken. Spring op de fiets en ga mee op zoek naar de alom bekende 'Rechtvaardige Rechters', je volgt het spoor van hoofdverdachte Arsène Goedertier en de speurders via verschillende knooppunten van het fietsnetwerk Scheldeland.

  • 'Schellebelle 1919 fietsroute' (20 km - 30 km - 42 km)
   De groene weilanden, open kouters, broeken en polders van het Scheldeland waren het prachtige decor voor de film 'Schellebelle 1919'. Met de fietsroute 'Schellebelle 1919' krijg je niet alleen de kans om de prachtige filmplaatsen te ontdekken maar ook de unieke natuur van het Scheldeland al fietsend te verkennen.

  • TV OOST Familiefietstocht Wetteren-Schellebelle (10 km)
   Fiets samen met de hele familie én TV Oost doorheen Wetteren en Schellebelle. Tijdens deze tocht fiets je langs de Schelde, het Provinciaal Domein 'Den Blakken' en de Wetterse Watertuin. De fietsroute is slechts 10 km lang en dus ideaal voor jong en oud.
 • GELEIDE WANDELINGEN

  • 'Grote Trage Wegen' wandeling, vertrek voetgangersbrug Schelde, Kapellendries om 14u (+/- 6 km).
   Ben je benieuwd naar welke visjes er in de sloot zwemmen? Of hoe de waterlopen, bomenrijen en bosjes twee natuurgebieden met elkaar verbinden? Waarom de beekvalleien zo belangrijk zijn voor mens en natuur in het licht van de klimaatverandering? Ontdek dit allemaal tijdens de gezinswandeling langs trage wegen in Wetteren in het kader van het project Gestroomlijnd Landschap.
 • VRIJ BEZOEK

  • Wetterse Watertuin
   In de Jabekestraat 79 in Wetteren bevindt zich de 1 hectare grote tuin van de familie Van Durme, met de toepasselijke naam ‘DE WETTERSE WATERTUIN’. Grote en kleine waterpartijen zorgen ervoor dat allerlei amfibieën hier een aparte leefwereld hebben. De rustige ligging aan de zuidkant van een bos, de talrijke zithoekjes en de leuke tuinideeën nodigen uit om hier tot rust te komen. In de tuin bevindt zich een grote collectie waterplanten en waterlelies, cornussen, hortensia’s, hosta’s, kleinfruit e.a. De tuin is gratis toegankelijk tijdens de Scheldehappening. De tuin is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.